Hondenloopband beste alternatief voor hydrotherapie

Veel tevreden klanten van Dogmills hebben onze Hondenloopband als alternatief voor hydotherapie ingezet om een blessures, aandoeningen of ander problemen te verhelpen en behandelen. Vaak horen wij de van deze klanten dat zij een alternatief zoeken voor hydrotherapie.

Ze hebben vaak honderden euro’s uitgegeven en veel tijd besteed aan hydrotherapie.
Dogmills bied met de speciaal ontwikkelde hondenloopbanden HET alternatief!

Hydrotherapie voor honden:

Hydrotherapie wordt ook wel Aqua(water)-therapie genoemd. Hydrotherapie is een vorm van revalidatie. Door middel van een hondenloopband in water wordt er gerevalideerd. Door de elektrisch aangedreven hondenloopband loopt de hond vlak en gelijkmatig in een grote waterbak.

Deze therapie wordt aangeboden door speciale praktijken/bedrijven die deze grote waterbak met hondenloopband hebben. Bij hydrotherapie laat je je hond onder begeleiding lopen in een Aquatrainer. Dit is een hondenloopband die onderwater loopt.

Deze therapie is onstaan in Engeland, waar ze racehonden lieten zwemmen om de spieren van de hond te versterken, zodat de kans op blessures tijdens het rennen verkleinde en de honden sneller konden rennen. Als je je hond hydrotherapie wil geven ben je gebonden aan een bedrijf/praktijk die deze onderwater hondenloopband heeft staan.

Veel van deze bedrijven/praktijken bieden dit aan in pakket of losse behandeling. De kosten voor deze hydrotherapie voor honden zijn gemiddeld duurder dan 1 euro per minuut. 

Als je je hond wil laten revalideren door middel van hydrotherapie zul je altijd naar een praktijk/bedrijf moeten om daar de therapie te kunnen volgen. Deze therapie wordt op enkele plaatsen gegeven wat wellicht zorgt voor een stuk reistijd.

De aquatrainer bestaat uit een grote waterbak met een elektrisch aangedreven loopband in de bak. De hond loopt op de hondenloopband onderwater die zorgt voor een vlakke ondergrond, het lopen in water zorgt de opwaartse druk van het water ervoor dat er minder gewicht op de gewrichten van het dier rust, hierdoor is het bewegen in water makkelijker.

Hondenloopband alternatief voor hydotherapie? lees hier alles over de voordelen of bekijk hier al onze modellen!

Hydrotherapie voor hond
Scroll naar top
× Whatsapp direct contact