Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Wereldwijd geleverd
  • 10 jaar garantie
  • Beste prijs/kwaliteit

Hondenloopbanden voor revalidatie

Een hondenloopband kan voor verschillende trainingsdoeleinden worden gebruikt. Een van de redenen waarom dog treadmills ingezet worden als hulpmiddel is om te revalideren van een operatie of blessure. Zodra uw hond dient te herstellen is het namelijk niet verstandig om direct (weer) grote afstanden te lopen. Anderzijds is uit onderzoek gebleken dat herstel bevorderd wordt door gecontroleerde beweging in plaats van rust. Maar: het (opnieuw) opbouwen van kracht en conditie dient dus voorzichtig te gebeuren. In zo een revalidatieproces komt een hondenloopband goed van pas. Op een hondenloopband kunnen honden op een gecontroleerde manier lopen én de snelheid zelf bepalen, waardoor doelgerichte revalidatie mogelijk is.

Honden op loopbanden

Normaalgesproken loopt of rent een hond behoorlijk asymmetrisch (schuin naar voren). Dit kan eerder leiden tot overbelasting van bepaalde gewrichten of spieren. Wanneer een hond op een hondenloopband traint, gebeurt dit in een rechte lijn. Dit is de beste manier om in topconditie te komen en te blijven. Alle Dogmills zijn niet-elektrisch waardoor een hond zich niet kan overbelasten. De hond zal zich niet overbelasten omdat het loopvlak op eigen kracht aangedreven moet worden én meebeweegt met de hond. Dit zal ten goede komen aan het herstel na een operatie of van een blessure.

Een Dogmill is uitermate geschikt om honden op een verantwoordelijke en veilige manier te laten revalideren. Met de ondersteuning van een treadmill kan een hond stapsgewijs zijn conditie, spieren en gewrichten aansterken. Trainingen kunnen goed gedoseerd worden en indien nodig geobserveerd worden door bijvoorbeeld een specialist. De voordelen van een revalidatieproces met een hondenloopband zijn dat het herstel van uw hond onbeperkt, structureel en op eigen tempo ingericht kan worden.