Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Wereldwijd geleverd
  • 10 jaar garantie
  • Beste prijs/kwaliteit

Veiligheid van hondenloopbanden

De veiligheid van de Dogmills hondenloopbanden wordt onder andere gewaarborgd doordat u de hond goed kunt positioneren tussen de zijpanelen. Bij de meerderheid van onze modellen (Dogmills Economy, Dogmills Carpet, Dogmills Standaard en Dogmills Pro) kan de hond vastgemaakt worden aan de bovenkant van het frame van de hondenloopband. Er wordt hiervoor een extra veiligheidslijn meegeleverd die door uzelf bevestigd kan worden. Zo kan de hond niet zomaar achterwaarts van de loopband af. Door de hond vast te zetten tussen de zijpanelen, kan de hond bij zowel lage als hoge snelheden niet van het loopvlak afvallen. De Dogmills Curve heeft als enige model geen zijpanelen, maar de ronde vorm van dit loopvlak biedt de optimale weerstand om vrij én veilig te kunnen lopen op de treadmill.

Veiligheid van hondenloopbanden

Voor de rest zijn alle Dogmills uitgerust met goed afgewerkte materialen. Wij verzekeren dat een hond zich nergens kan bezeren. Ongeacht u voor de houten of kunststof slats kiest is de ondergrond van het loopvlak vlak en betrouwbaar. De kunststof slats buigen iets meer door en gaan hoogstwaarschijnlijk (in vergelijking met de houten slats) iets langer mee, maar ze doen niets af aan de veiligheid. Alle loopvlakken bieden voldoende stevigheid tijdens het gebruik. Daarnaast hebben alle Dogmills antischok vloer- of voetprofielen (inclusief een extra bevestigingsoog met beveiligingskoord). Deze vloer- en voetprofielen zorgen voor de nodige stabiliteit wanneer honden lopen of rennen op de treadmills.

Tot slot wordt de veiligheid van de Dogmills loopbanden verhoogd doordat de treadmills niet-elektrisch zijn. Doordat een hond zijn tempo zelf kan bepalen in plaats van dat de snelheid met een afstandsbediening voor de hond wordt ingesteld, zal het niet voorkomen dat het tempo te hoog ligt en het daardoor gevaarlijk wordt. De hond kan op elk moment zelfstandig zijn snelheid verlagen of de loopband stilzetten.