Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Wereldwijd geleverd
  • 10 jaar garantie
  • Beste prijs/kwaliteit

Tips afvallen hond

In de vorige blog stond het overgewicht bij honden centraal. Nu het duidelijk is wat overgewicht voor oorzaken en consequenties kan hebben, gaan we kijken naar het voorkomen van obesitas bij honden. Zo houdt voldoende beweging de ontwikkeling van artrose tegen én draagt het bij aan een gezond gewicht. En onder het motto van ‘voorkomen is beter dan genezen’ staan we hier in deze blog bij stil. Dus heeft u als lezer weleens gedacht ‘mijn hond moet afvallen’ of ‘hoe laat ik mijn hond afvallen?’ Wij van Dogmills geven u tips voor het afvallen van uw hond.

 

Blog 3

Uw hond laten afvallen doet u zo!

Er zijn twee basisregels voor het laten afvallen van uw hond. Allereerst: voorzie uw hond van voldoende of extra beweging. Het is goed om een hond naast zijn dagelijkse wandelingen extra beweging te bieden om het afvallen te stimuleren. Door regelmatig te bewegen wordt er door het hondenlichaam meer energie verbruikt. Op het moment dat uw hond meer calorieën dan normaalgesproken gaat verbranden, zal uw hond afvallen. Wees daarin wel voorzichtig. U dient de extra beweging rustig op te bouwen. Zoals in blog 3 namelijk al naar voren kwam, zijn honden met overgewicht gevoeliger voor blessures.

Ten tweede: zorg voor een normaal voedingspatroon. Als baasje dien je bewuster te letten op aangepaste voeding ofwel minder calorierijk eten. Het kan helpen om de voeding over 3 of 4 maaltijden per dag te spreiden, de porties strikt af te wegen, alleen maar gezonde snacks te geven, de tussendoortjes te beperken en andere voeding als het voer van een ander huisdier uit het bereik van uw hond te halen.

Eiwit is een gezonde voedingsstof die belangrijke functies heeft. Een hoog eiwitgehalte in het hondenvoer draagt bij aan het afvallen van uw hond. Eiwitten bouwen en behouden spiermassa, welke van belang is om actief te bewegen én energie te verbranden. Probeer koolhydraten als granen, rijst, mais of tarwe te vermijden en kijk juist naar hondenvoer met vlees, groente en fruit. 

Dogmill als ondersteuning

Om uw hond op een gezonde manier af te laten vallen is het belangrijk dat het geleidelijk gaat en dus op een verantwoorde manier gebeurt. De Dogmills verlenen zich uitstekend voor het langzaam opbouwen van extra lichaamsbeweging en is daarmee een verantwoorde manier om uw hond af te laten vallen. Zo kunt u uw hond op een veilige en gecontroleerde manier een extra workout bieden naast zijn dagelijkse activiteiten.

Doordat de hondenloopbanden niet elektrisch aangedreven worden, drijft een hond de treadmill zelfstandig aan. Dit maakt een natuurlijke beweging mogelijk, waardoor de kans op blessures veel kleiner is dan bij een elektra aangedreven loopband waar een hond gedwongen wordt om te lopen. Wanneer een hond rent, gebeurt dit in een asymmetrische beweging in plaats van in een rechte lijn. Dit kan eerder leiden tot overbelasting van bepaalde gewrichten of spieren. Om deze reden bieden onze Dogmills de gezondste bewegingsvorm voor uw hond.

Conclusie

Zodra u als baasje voor ogen heeft dat uw hond moet afvallen is het van belang dat u niet te hard van stapel wil of gaat lopen. Dit om uw hond te laten wennen aan meer beweging en/of een ander eetpatroon. U wil tenslotte overbelasting of uitputting tegenhouden. Een treadmill kan het afvallen van uw hond stimuleren. Het is veilige manier om de conditie van uw hond te versterken en op de lange termijn te onderhouden. Als uw hond te zwaar is kan dit vervelende gevolgen met zich mee brengen. In de vorige blog gaan we onder andere in op de mogelijke gevolgen van overgewicht bij honden.

Lees hier meer