Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Wereldwijd geleverd
  • 10 jaar garantie
  • Beste prijs/kwaliteit
Switch Language

Blog 6: loopband hond zelf maken

Welkom bij blog 6! Zoals in de vorige blogs al duidelijk werd kan een hondenloopband meerdere voordelen bieden. Met een Dogmill kunt u de dagelijkse beweging voor uw hond in huis halen. Een treadmill kan goed van pas komen voor hydrotherapie, revaliderende honden met orthopedische klachten of neurologische problemen, blessures, ouderdom, overgewicht en de voorbereiding op een show of wedstrijd met een sporthond. U kunt een hondenloopband aanschaffen, maar u kunt ook een loopband voor uw hond zelf maken. In deze blog besteden we hier aandacht aan.

 

Blog 6

Hoe kan ik zelf een loopband voor mijn hond maken?

Het bouwen van een hondenloopband hoeft niet zo moeilijk te zijn als u misschien denkt. Met wat doe-het-zelf kennis en een paar hulpmiddelen kunt u relatief snel een loopband voor uw hond maken. Te gebruiken materialen zijn hout, Pvc-buizen, tapijt en gereedschap. Zelf een treadmill bouwen kan op verschillende manieren. Er zit wel een duidelijk verschil in de moeilijkheidsgraad.

Het maken van een kwalitatief goede hondenloopband vraagt om veel kennis en geduld. Het ontwerpen en uitproberen van diverse prototypes en een dosis ervaring vormen de basis voor een technisch deugdelijke hondenloopband. U dient hiervoor kennis te hebben over de juiste materialen en de goede afmetingen.

In de afgelopen jaren hebben wij van Dogmills veel doe-het-zelf projecten voorbij zien komen. Het is vaak zo dat mensen zich vergissen in de haalbaarheid van het maken van een kwalitatief goede loopband. Het kost nou eenmaal tijd en energie om een solide eindresultaat neer te zetten. U wil tenslotte niet dat uw hond door een ondermaats resultaat wordt (over)belast of bestaande klachten worden verergerd. Mocht u toch graag zelfstandig een treadmill voor uw hond bouwen, staan er op YouTube veel doe-het-zelf filmpjes die u als ondersteuning kunt gebruiken voor dit proces.

Door een treadmill aan te schaffen wordt u verzekerd van de kwaliteit en veiligheid. Een kwaliteits- hondenloopband vertegenwoordigt een duurzamer gebruik dan een zelfgemaakte treadmill. Wij van Dogmills hebben al onze ontwerpen uitgebreid getest en bieden daarmee al onze klanten de garantie van een hoogwaardige hondenloopband. Daarnaast hebben wij veel ervaring én bezitten we de nodige kennis voor het samenstellen van een verantwoord product. Zo kiezen we onze materialen heel zorgvuldig uit. Dit komt onder andere ten goede aan de lange levensduur.

Tips aanschaffen hondenloopband

Het aanschaffen van een Dogmill is een investering. In eerste instantie lijkt het vrij kostbaar. Het zelf maken van een hondenloopband kan daardoor aantrekkelijker lijken of worden. Als u een hondenloopband wil kopen in plaats van zelf een hondenloopband maken, zijn er enkele dingen waar u als consument op kunt letten.

Het is verstandig om te kijken naar waar het product wordt geproduceerd en door wie. Dus: Wat zijn de garantie- en servicevoorwaarden? Hoe is de prijs- en kwaliteitverhouding? Welke informatie is er beschikbaar? Welke details worden er vrijgegeven? Tot slot is het waardevol om waar te nemen of dat de loopband veilig is verklaard en of het product speciaal ontworpen is voor honden.

Conclusie

Het maken van een hondenloopband kan een leuke bezigheid zijn en u kunt er tegelijkertijd geld mee besparen. Het zelf in elkaar zetten kost daarentegen meer tijd en vergt een bepaalde behendigheid. De kwaliteit, veiligheid en levensduur zal hoogstwaarschijnlijk lager liggen dan wanneer u de treadmill voor uw hond bij een deskundige firma koopt. Om deze reden is het van belang om daarin een weloverwogen keuze maken. Zo zou een tweedehands exemplaar ook een optie kunnen zijn. Hierover geven wij in blog 7 advies. 

Lees hier blog 7