De beste loopband voor honden

Het basisprincipe van een loopband voor honden is dat deze niet is aangedreven. De hond gaat vanzelf op de loopband lopen en drijft de loopband zelf aan. Omdat de hond zelf het tempo kan bepalen en de loopband met de hond meebeweegt, maakt dit een veilige, natuurlijke beweging mogelijk. Jouw hond op een loopband laten lopen is daarom veel minder blessuregevoelig dan op een elektrisch aangedreven loopband. Op zo’n band wordt de hond gedwongen om te lopen, waardoor de kans op ongelukken een stuk groter is. Onze loopband voor honden is veilig, omdat de hond zelf bepaalt hoe hard hij of zij loopt.

Voor verschillende doeleinden

Onze loopbanden voor honden worden voor verschillende doeleinden gebruikt, zoals revalidatie of ter voorbereiding op een show of wedstrijd. Naast de dagelijkse activiteit is onze loopband perfect om jouw hond te voorzien in zijn of haar energiebehoefte. Ook is een loopband voor honden het perfecte trainingsinstrument op hoog tempo, of juist op een lager tempo. Een training van tien minuten op de loopband staat ongeveer gelijk aan een stevige wandeling van een uur.

Wennen aan de loopband voor honden

De eerste keer op een loopband kan voor de hond onwennig zijn. Daarom is het van groot belang dat dit spelenderwijs verloopt. Laat de hond bijvoorbeeld vijf keer per dag geleidelijk aan de loopband wennen in plaats van in één keer meteen de volledige training te doorlopen. Zolang de hond niet gedwongen wordt en het als leuk ervaart, gaat de hond vanzelf lopen. Laat jouw hond nooit alleen op de loopband lopen, maar blijf erbij om te zien hoe de hond reageert. Al onze loopbanden voor honden worden met een panieksluiting geleverd. Mocht er onverhoopt iets gebeuren, dan is deze sluiting met één beweging open en kan de hond veilig van de loopband afspringen.

Jouw hond in goede conditie

Honden hebben beweging nodig om hun spieren en botten goed te laten ontwikkelen en om in conditie te blijven. Spieren kunnen door het lopen op een loopband voor honden worden getraind en laten herstellen na bijvoorbeeld een blessure. Dit geldt ook bij gewrichtsproblemen of bij het bestrijden van overgewicht.

Als een hond rent, is dit een asymetrische beweging (de hond rent een beetje schuin). Dit kan eerder leiden tot overbelasting van bepaalde gewrichten of spieren, evenals veel plotseling wenden en keren. Bij het lopen op een loopband voor honden loopt de hond in een rechte lijn en dit is de gezondste bewegingsvorm voor een hond om in een topconditie te komen.

Onze loopband voor honden bestellen

Ben je benieuwd naar onze loopbanden voor honden? Bekijk dan alle modellen. De loopbanden zijn geschikt voor elk formaat hond, van groot tot klein. Heb je een vraag of wil je graag advies, neem dan contact met ons op.