Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Wereldwijd geleverd
  • 10 jaar garantie
  • Beste prijs/kwaliteit

Trainen van spierkracht met een hondenloopband

Spierkracht is voor elke hond van groot belang. De beste manier om spieren op te bouwen of te laten groeien is beweging. Voldoende beweging zorgt ervoor dat de spieren en gewrichten van honden sterker worden en dat ze minder snel vermoeid raken. Spieropbouwende activiteiten helpen daarnaast blessures te voorkomen. Om spierkracht op een juiste manier te trainen is het belangrijk dat een hond voldoende mobiliteit en stabiliteit heeft.

Trainen van spierkracht met een hondenloopband

Een hondenloopband is speciaal voor honden ontworpen en dient als een soort fitnessapparaat. Door een dog treadmill in huis te halen is het gemakkelijk om uw hond van voldoende beweging te voorzien. Daarnaast bieden Dogmills ruim voldoende stabiliteit. De loopbanden zorgen ervoor dat honden rechtlijnig lopen en/of rennen. De ondergrond van het loopvlak is vlak en schoon. Doordat de ondergrond van de Dogmill meebeweegt met de hond is het lopen op een loopband extra verantwoord ten aanzien van de landing van de poten en de belasting op de gewrichten van de hond.

Een Dogmill biedt dus een verantwoorde workout doordat de hond rechtlijnig loopt of rent op een veilige ondergrond. Wanneer een hond buiten rent gebeurt dit vaak in een asymmetrische beweging ofwel een beetje schuin naar voren. Dit kan mogelijk leiden tot overbelasting van bepaalde gewrichten of spieren. Op een hondenloopband loopt een hond in een rechte lijn. Dit is de gezondste bewegingsvorm om in topconditie te komen en te blijven. Daarbij staat een training van tien minuten op een hondenloopband ongeveer gelijk aan een stevige wandeling van een uur. Dit bespaart u als hondeneigenaar tijd. Tegelijkertijd maakt een hondenloopband het vaker (en korter) trainen mogelijk, waardoor uw hond in een sneltreinvaart spierkracht kan opbouwen.

Niet alleen beweging is noodzakelijk voor de spieropbouw van honden. Zo speelt voeding ook een belangrijke rol in het opbouwen en onderhouden van spieren. Hondenvoer dat bijdraagt aan de spieropbouw is voer dat eiwitvitaminen, koolhydraten, mineralen en vetten bevat. Mocht u merken dat uw hond een matige spierkracht heeft kunt u dus scherper zijn op een dieet en/of meer beweging.