Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Wereldwijd geleverd
  • 10 jaar garantie
  • Beste prijs/kwaliteit

Hoe train je een hond?

In deze blog wordt er aandacht besteed aan het trainen van een hond. Trainen maakt of houdt uw hond vitaal en draagt tegelijkertijd bij aan betere prestaties. Uw hond laten trainen door experts kan de oplossing zijn wanneer u de training als baasje uit handen wil geven. Het zelf trainen van uw hond is daarentegen ook mogelijk. Maar: Hoe train je een hond?’ Op deze vraag zullen we verder in gaan. Zo kan een Dogmill voor u zomaar het perfecte hulpmiddel zijn waarmee u de training van uw hond gemakkelijk in huis haalt. 

 

Blog 1

Kernwaarden trainen hond

Om goede resultaten te behalen met uw hond is herhaling van groot belang. Op die manier leert een hond zichzelf het snelst dingen aan. Trainingen van uw hond moeten daarnaast zo kort en aangenaam mogelijk zijn. Het vraagt namelijk om veel inspanning. Om deze reden is beloning tijdens het trainen van grote waarde, omdat een hond eerder iets doet zodra het hem iets oplevert.

In eerste instantie denken de meeste mensen bij een beloning voor een hond aan iets lekkers. U kunt uw hond echter ook in de vorm van plezier belonen. Dit kunt u doen door uw hond na een wandeling of een andere activiteit uitgebreid te knuffelen of door een spelletje met hem te spelen.

Dogmill als hulpmiddel voor training hond

Een Dogmill biedt de ideale combinatie. De treadmill maakt hondentrainingen onbeperkt en structureel mogelijk. Uw hond kan zelfstandig trainen op zijn eigen tempo, omdat de loopbanden geheel op eigen spierkracht aangedreven moeten worden. Een training van 10 minuten op de treadmill staat ongeveer gelijk aan een stevige wandeling van 60 minuten. Dit kan het trainen van uw hond als baasje heel toegankelijk maken. Als u eens minder tijd heeft om met uw hond naar buiten te gaan, hoeft dat niet ten koste te gaan van uw hond zijn lichaamsbeweging.

Naarmate uw hond de behoefte heeft aan een langere of intensievere training, kan hij dit gemakkelijk aangeven door simpelweg minder snel te stoppen of door harder te lopen. Een hond vertoont in het algemeen een langdurige hyperactiviteit als hij gelukkig is. Naast dat een Dogmill uitermate geschikt is om uw hond op een effectieve wijze te trainen, biedt het honden ook een hoge dosis plezier. Al met al een zeer geschikt hulpmiddel om uw hond op een laagdrempelige manier te trainen.

Hoe train ik mijn hond met een Dogmill?

Hoe vaak en hoe lang u uw hond het beste kan trainen is afhankelijk van het hondenras. Daarbuiten dient er ook rekening gehouden te worden met de omgevingstemperatuur. Het trainen van een hond moet bovenal een plezierige ervaring zijn. Probeer het gebruik van een treadmill daarom op een speelse manier aan uw hond te introduceren. Om een hond te laten wennen aan een Dogmill is het aan te raden om uw hond meerdere keren kort in plaats van één keer te lang te laten oefenen. Op deze manier kan uw hond op zijn gemak aanvoelen hoe de bediening van de hondenloopband werkt. 

Conclusie

Het eigenhandig trainen van uw hond is makkelijker dan de meeste mensen denken. Het vergt vooral routine en aandacht. Om tijd te besparen als baasje kan de aanschaf van een Dogmill een verstandige keuze zijn. Het lopen op een treadmill maakt namelijk een veilige en natuurlijke beweging mogelijk. En zo is het trainen van een hond nog nooit zo makkelijk is geweest…

Waarom een hondenloopband?