WELKE HONDENLOOPBAND IS GESCHIKT VOOR MIJN HOND?

Voor verzendkosten en valuta selecteer je land in de webshop

Middelgrote hond

Bijvoorbeeld een Herder, Rhodesian Ridgeback, Rottweiler of Golden Retriever.

Dogmills hondenloopband Pro
Close

Dogmills hondenloopband (Treadmill) Pro

1,999.00 Incl. BTW
De Dogmills Pro, bewezen kwaliteit voor een scherpe prijs. Geproduceerd in Nederland, uit voorraad leverbaar en inclusief 12 maanden garantie.
Dogmills hondenloopband Standaard
Close

Dogmills hondenloopband (Treadmill) Standaard

1,299.00 Incl. BTW
Deze loopband is uitermate geschikt voor middelgrote honden, bijvoorbeeld een Herder, Rhodesian Ridgeback, Rottweiler of Golden Retriever.
Close

Dogmills hondenloopband Carpetmill

1,299.00 Incl. BTW
De stilste loopband voor honden die er is, Slechts maximaal 55db! Deze loopband is uitermate geschikt voor middelgrote honden, bijvoorbeeld een Herder, Rhodesian Ridgeback, Rottweiler of Golden Retriever.
Dogmills hondenloopband Quinlent-edition
Close

Dogmills hondenloopband Slatmill Quinlent-edition

1,399.00 Incl. BTW
Deze loopband is speciaal ontwikkeld voor de Staffordshire Bull Terrier en kleinere pitbulls. Voor de Amerikaanse staffordshire terriër is er de mogelijkheid om te kiezen voor een groter loopvlak van 1700x370mm

Kleine hond

Bijvoorbeeld een Beagle, Franse Bulldog of Staffordshire Bull Terrier.

Dogmills hondenloopband Mini
Close

Dogmills hondenloopband (Treadmill) Mini

1,099.00 Incl. BTW
De Dogmills mini. Geproduceerd in Nederland, uit voorraad leverbaar en inclusief 12 maanden garantie.
Dogmills hondenloopband Quinlent-edition
Close

Dogmills hondenloopband Slatmill Quinlent-edition

1,399.00 Incl. BTW
Deze loopband is speciaal ontwikkeld voor de Staffordshire Bull Terrier en kleinere pitbulls. Voor de Amerikaanse staffordshire terriër is er de mogelijkheid om te kiezen voor een groter loopvlak van 1700x370mm

Kleinste hond

Bijvoorbeeld een Teckel, Chihuahua of Jack Russell.

Dogmills hondenloopband Nano
Close

Dogmills hondenloopband (Treadmill) Nano

1,099.00 Incl. BTW
De Dogmills Nano, ons kleinste model. Deze loopband is uitermate geschikt voor de kleinste honden; bijvoorbeeld een Teckel, Chihuahua of Jack Russell

Grote hond

Bijvoorbeeld een Mastiff, Weimaraner of Boerboel.

Dogmills hondenloopband Large
Close

Dogmills hondenloopband (Treadmill) Large

1,599.00 Incl. BTW
De originele Dogmills, bewezen kwaliteit voor een scherpe prijs. Geproduceerd in Nederland, uit voorraad leverbaar en inclusief 12 maanden garantie.

Op zoek naar een hondenloopband om jouw hond fit en vitaal te houden? Haal het beste uit je hond met onze loopbanden. Onze hondenloopbanden maken een nauwkeurige gecontroleerde vorm van lichaamsbeweging mogelijk. De Dogmill kan ingezet worden na tal van orthopedische operaties, botbreuken, wervelkolom aandoeningen, artrose/artritis, gewrichtsproblemen, bij overgewicht en ter voorbereiding van een show of wedstrijd! Bekijk ook onze informatie over hoe  je het beste gebruik maakt van de hondenloopband. Weet je niet welke loopband je moet kiezen? Bekijk welk formaat loopband het beste past.

Waarom een Dogmills hondenloopband?

De hondenloopband van Dogmills is speciaal voor honden ontworpen. Het wordt geheel op eigen spierkracht aangedreven en is dus niet elektrisch. Daardoor beslist de hond zelf wanneer en hoe hard hij of zij wil lopen. Verder is de loopband zo ontworpen dat er geen ongewenste druk op de gewrichten komt en de hond er niet af kan vallen. De hondenloopband van Dogmills wordt onder andere gebruikt door kennelhouders, revalidatiecentra, dierenartsen, fokkers, trainers van politie en leger, en natuurlijk particuliere hondeneigenaren. Ook word de loopband van Dogmills gebruikt bij gedragstherapie.

Met behulp van onze hondenloopband kan jouw hond genieten van een dosis plezierige, verantwoorde en uitdagende activiteiten, maar dan wel met een flinke tijdsbesparing voor jou als baas!

Spieropbouw en uithoudingsvermogen

De loopband is zo ontwikkeld, dat het een echt fitnessapparaat is voor honden. De Dogmills hondenloopband heeft namelijk een weerstand dat er voor zorgt dat de hond zijn spieren op een nog betere manier weet te prikkelen. Zo kan er op een verantwoorde en veilige manier worden getraind om zijn spiermassa aanzienlijk te vergroten. Ook is het door deze weerstand een extra uitdaging voor het uithoudingsvermogen. De conditie wordt stevig op de proef gesteld en in een razend tempo verbeterd.

Revalidatie of training

Onze hondenloopbanden worden voor verschillende trainingsdoeleinden gebruikt. Naast het doelgericht trainen van speurhonden, reddingshonden, diensthonden en sporthonden is onze Dogmill een fantastisch hulpmiddel. De hondenloopband van Dogmills wordt bij deze doelgroepen ingezet om meer ‘werklust’ te ontwikkelen. Ook traint de hond zich op condensatievermogen, conditie en bevordert het de spiermassa.

Na een operatie of blessure wordt de loopband ook ingezet als hulpmiddel bij revalidatie. Bij gewrichtsproblemen (artritis en andere gewrichtsproblemen) of overgewicht is de loopband van Dogmills een uitkomst. Doordat de hond gecontroleerd loopt op de loopband en zijn snelheid zelf kan bepalen, kan de hond zich niet overbelasten. Uit onderzoek is gebleken dat een gecontroleerde beweging beter is dan rust om het herstel te voorspoedigen.

Veilig en geschikt voor elke hond

Bij het ontwerp van onze treadmill is er rekening gehouden met de afmeting en gewicht van alle hondenrassen. Het loopvlak voor de hond heeft verschillende afmetingen je kunt gemakkelijk zien welke loopband bij jouw hond past op deze pagina. Het bevestigingsframe is verstelbaar en kan naar voor en achter worden geplaatst. Voor de kleinere hond hebben we ook een Dogmills mini in ons assortiment.

Als je de hondenloopband voor jouw hond toch wat groter / kleiner wilt laten uitvoeren, dan is dit natuurlijk mogelijk. We informeren je graag over de mogelijkheden. Als jouw hond op onze Dogmill staat, dat staat hij / zij veilig en stevig tussen het robuuste aluminium frame met daartussen goed afgewerkte acrylaat-panelen.

De hondenloopband is fijn afgewerkt, zodat jouw hond zich nergens kan bezeren. Bij het gebruik van de hondenloopband van Dogmills kan je de hond op verschillende verstelbare bevestigingspunten veilig vastzetten, zodat de hond bij hoge / lage snelheid nergens heen kan.

Tijdsbesparing

De realiteit is dat mensen werken, een gezin hebben en niet 24/7 de tijd hebben om de hond de aandacht en de activiteit te kunnen bieden die ze verdienen. Sommige honden hebben zoveel energie dat zelfs twee uur per dag niet genoeg is. Tien minuten op de loopband is te vergelijken met een actieve wandeling van bijna een uur.

Omdat de hond in deze korte tijd zoveel energie kwijt kan en zijn aandacht bij de bewegende band houdt, traint de hond zijn concentratievermogen. Bovendien is het een intensieve training die – zonder dat je de deur uit hoeft – kan worden uitgevoerd. Ook als het net begint te regenen. Wij zelf gebruiken onze eigen Dogmills al jaren in combinatie met de dagelijkse activiteiten van onze honden. Ben je benieuwd naar de werking? Bekijk onze foto’s en video’s.