Een veilige manier van revalideren met een hondenloopband of hydrotherapie?

Hondenloopband beste alternatief voor hydrotherapie: Als uw hond problemen heeft met het bewegingsapparaat zoals bij orthopedische problemen, blessures, neurologische problemen, ouderdom of overgewicht is het zeer effectief om te revalideren / trainen op een verantwoorde en veilig manier. Dit wordt veelal gedaan door middel van hydrotherapie. Lees hieronder meer over de hondenloopband beste alternatief voor hydrotherapie

Hydrotherapie voor honden:

Hydrotherapie wordt ook wel Aqua(water)-therapie genoemd. Hydrotherapie is een vorm van revalidatie. Door middel van een hondenloopband in water wordt er gerevalideerd. Door de elektrisch aangedreven hondenloopband loopt de hond vlak en gelijkmatig in een grote waterbak.

Deze therapie wordt aangeboden door speciale praktijken/bedrijven die deze grote waterbak met hondenloopband hebben. Bij hydrotherapie laat je je hond onder begeleiding lopen in een Aquatrainer. Dit is een hondenloopband die onderwater loopt.

Deze therapie is onstaan in Engeland, waar ze racehonden lieten zwemmen om de spieren van de hond te versterken, zodat de kans op blessures tijdens het rennen verkleinde en de honden sneller konden rennen. Als je je hond hydrotherapie wil geven ben je gebonden aan een bedrijf/praktijk die deze onderwater hondenloopband heeft staan.

Veel van deze bedrijven/praktijken bieden dit aan in pakket of losse behandeling. De kosten voor deze hydrotherapie voor honden zijn gemiddeld duurder dan 1 euro per minuut.

Als je je hond wil laten revalideren door middel van hydrotherapie zul je altijd naar een praktijk/bedrijf moeten om daar de therapie te kunnen volgen. Deze therapie wordt op enkele plaatsen gegeven wat wellicht zorgt voor een stuk reistijd.

De aquatrainer bestaat uit een grote waterbak met een elektrisch aangedreven loopband in de bak. De hond loopt op de hondenloopband onderwater die zorgt voor een vlakke ondergrond, het lopen in water zorgt de opwaartse druk van het water ervoor dat er minder gewicht op de gewrichten van het dier rust, hierdoor is het bewegen in water makkelijker.

Waarom een hondenloopband het beste alternatief is voor hydrotherapie:

De hondenloopbanden van Dogmills zijn het beste alternatief voor hydrotherapie omdat je je eigen therapie in huis kunt halen. Je hoeft niet met je hond naar een praktijk of bedrijf om de therapie te kunnen volgens. Dit scheelt wellicht reistijd en gedoe met een onrustige hond in een auto.

Daarnaast is het zo dat het grootste nadeel van hydrotherapie met een aquatrainer (Elektrische hondenloopband in een grote waterbak) dan de loopband wordt aangedreven. Doordat de hondenloopband is aangedreven kan de hond het tempo niet zelf bepalen. Met de hondenloopband van Dogmills is dit wel het geval !

De speciaal ontwikkelde hondenloopbanden van Dogmills zijn zo ontworpen dat deze een natuurlijk beweging mogelijk maken. De hond bepaalt zijn eigen tempo omdat hij de loopband zelf aandrijf, zo kan de hond niet worden overbelast. Het vlakke fijn afgewerkte loopvlak zorgt voor een gelijkmatige ondergrond zodat de hond veilig kan lopen en/of rennen.

Er zijn honden die hebben watervrees en daardoor niet in aanmerking komen om hydrotherapie te volgen. De behandeling met een loopband voor honden van Dogmills is daarom een perfect alternatief!

Honden met open wonden, hechtingen, ernstige huidproblemen, en loopse teven zijn niet geschikt voor hydrotherapie. De hondenloopbanden van Dogmills hoeven niet in een waterbak te staan en geven daarom het beste alternatief om te behandelen.

Omdat je met de hondenloopbanden van Dogmills de behandeling zelf in huis haalt kun je structureel zelf behandelen / trainen. Als er er een diagnose is gesteld door een specialist is het raadzaam om samen kort te hoe te behandelen. Bespreek altijd de tijdsduur en frequentie bij het gebruik van een hondenloopband, dit zal invloed hebben op de klachten.

Kostbare behandelingen

De kosten voor hydrotherapie zijn gemiddeld meer dan 1 euro per minuut. Praktijken / bedrijven bieden deze vaak in vorm van een abonnement. Bij een blessure of aandoening is er vaak geen zicht op hoelang de behandeling zal duren. Vaak ben je onderaan de streep meer kwijt dan de aanschaf van een eigen hondenloopband. Je kunt zelf de therapie in huis halen om jaren onbeperkt te kunnen revalideren / trainen / behandelen met daarbij een grote tijdsbesparing.

Welke honden hebben baat bij een hondenloopband van Dogmills?

De hondeloopband van Dogmills kan gebruikt worden voor honden met problemen aan het bewegingsapparaat of met neurologische problemen, maar de onaangedreven hondenloopbanden van Dogmills heeft ook een effectieve manier van bewegen voor gezonde honden, waarvan; de condtie kan worden verbeterd, die af moeten vallen, ter ontspanning, als watergewenning of voor het overwinnen van watervrees.

Orthopedische klachten bij honden

Revaliderende honden met orthopedische klachten hebben baat bij een hondenloopband, omdat het een minder pijnlijke manier van bewegen is. De honden zijn vaak stijf en hebben moeite met bewegen. De Dogmills hondenloopband helpt als spierversterking rond de zwakkere gewrichten, als pijnverlichting en zorgt voor het vergroten van de flexibiliteit en mobiliteit.

Bij orthopedische klachten moet je denken aan aandoeningen zoals, artrose, heupdysplasie, elleboog dysplasie, patella luxatie, een gescheurde kruisband, enzovoorts. Bij bijvoorbeeld artrose is er sprake van slijtage in het gewricht en is het belangrijk dat de hond blijft bewegen. Thuis heeft je hond zelf zijn hondenloopband om veilig en verantwoord te bewegen om zo min mogelijk klachten te hebben van de pijnlijke artrose.

Neurologische problemen bij honden

Daarnaast wordt de hondenloopband ook veel gebruikt voor het prikkelen van de zenuwen en het stimuleren van beweging bij dieren met neurologische problemen.

Dit zijn aandoeningen zoals; een hernia, spondylose of Cauda Equina Syndroom, zenuwuitval, verlammingsverschijnselen, enzovoorts.

Blessures bij honden

Ook bij blessures (of ter voorkoming van) en bij het onverklaarbaar mank lopen van het dier en bij spierverlies, kan de hondenloopband helpen.

Ouderdom

Oudere honden hebben veel baat bij een veilige en verantwoorde manier van bewegen. Als ondersteuning tegen stijfheid en slijtage van de spieren en gewrichten.

Overgewicht

Honden met overgewicht hebben vaak moeite met bewegen en door het gewicht belasten ze hun gewrichten teveel. Wat weer leidt tot slijtage en artrose. Dit maakt het nog moeilijker om te bewegen en af te vallen. De hondenloopband zorgt ervoor dat honden met overgewicht makkelijker kunnen bewegen en hierdoor zonder belasting bewegen en afvallen. Bij artrose zal je hond levenslang belang hebben bij een veilige en verantwoordelijk manier van bewegen. Dit kan perfect met een hondenloopband van Dogmills!

Sporthonden

Bij sporthonden helpt de Dogmills hondenloopband bij het verbeteren van de conditie, de soeplesse en de spierkracht.

Conclusie

Kort om er zijn genoeg redenen om te kiezen voor behandeling structureel en veilig thuis met een hondenloopband van Dogmills. Op lange termijn minder kosten, je kunt je hond niet overbelasten doordat de hond de hondenloopband zelf aandrijft en zelf zijn tempo bepaald, je hebt een forse tijdsbesparing doordat je niet naar een praktijk of bedrijf hoeft, als hond geen blessure meer heeft is de hondenloopband van Dogmills een perfect instrument om je hond in zijn energiebehoeften te voorzien! Een goede investering om je hond gemakkelijk en verantwoord fit en vitaal je krijgen of houden! Daarom is de hondenloopband beste alternatief voor hydrotherapie!

Zie hier al onze modellen, bestel ze gemakkelijk en veilig in onze webshop!

Scroll naar top
× Whatsapp direct contact